Mislim, da bo potrebna analiza vode

Mislim, da bo potrebna analiza vode

Zadnje čase opažam, da imamo doma pogosto prebavne težave, ker smo bili vsi štirje zelo pozorni na to, katero hrano uživamo, smo prišli do zaključka, da je mogoče kriva voda. Živimo precej odmaknjeno od vasi in imamo svoje vodno zajetje. Mislim, da bo potrebna analiza vode, da pridemo stvari do dna. V službi sem malo vprašala sodelavke, če mogoče vejo kje se analiza vode opravlja. Med pogovorom smo ugotovili, da nihče ne ve na koga naj se obrnem, smo si pa bili enotni, da analiza vode zagotovo obstaja.

Doma sem preverila na spletu in našla več institucij, kamor lahko odneseš vodo, ugotovila sem, da analiza vode niti ni pretirano draga. Poklicala sem najbližjo ustanovo in se dogovorila za obisk. Razložila sem jim, da imamo svojo vodo, kar je dandanes redkost in da imamo zadnje čase pogoste prebavne težave. Zagotovili so mi, da bo analiza vode opravljena čim prej.

Nestrpno sem pričakovala rezultate in kot smo domnevali, je analiza vode pokazala, da so se v našem zajetju razvili mikroorganizmi, ki nam povzročajo težave. Sedaj je bilo potrebno nekaj ukreniti, da obvarujemo naše zdravje. Na tej instituciji so bili tako prijazni, da so nam tudi svetovali kako naj zajetje očistimo in kaj naj kupimo in dodamo v vodo, da bo spet pitna. 

Svetovali so nam, da se čimprej povežemo na lokalni vodovod, kjer je analiza vode redno opravljena. Dokler naša voda ne bo spet pitna pa so nam svetovali prekuhavanje vode in nakup plastenk za pitje. Po dveh mesecih smo spet odnesli vzorec naše vode in analiza vode je tokrat pokazala, da je voda zelo v redu, še boljša kot iz vodovoda. Povedala sem jim, da verjamem, ker je že naša babica vedno govorila, da je to najboljša voda daleč naokoli. Po toliko letih je bil rezervoar za vodo samo potreben dobrega čiščenja.