Ohranjanje zdravja in vitamin c

Ko govorimo o zdravju, se še kako zavedamo, kaj vse vpliva na naše zdravje. Zavedamo se tudi, da vitamin c poskrbi za dvig imunskega sistema in kadarkoli se počutimo bolj slabotne ali imamo občutek, da se nas loteva prehlad je vitamin c dobra izbira, ker bo poskrbel za naš imunski sistem. Sama skrbim za babico in lahko rečem, da je naša babica glede prehrane zelo pridna. Je ena tistih babic, ki se dobro zaveda, da je domača hrana najboljša izbira. Pri njej hitro naletiš na težavo, če bi ji želel ponuditi prehranske dodatke, ker se jim upira. Ona vedno najde rešitev v hrani, kadarkoli ji zdravje ponagaja. 

Nekaj časa nazaj, pa sem videla, da je bolj slabotna in sem ji seveda svetovala, da bi lahko začela jemati vitamin c v obliki kapsule. Seveda se ni strinjala, potem pa sem ji predlagala sirup. No, pa je bila dobra rešitev zanjo. Tako je naredila kuro z vitaminom c in sedaj je spet polna energije. Verjetno je imela oslabljen imunski sistem in ker je redno jemala vitamin c se je njeno zdravje popravilo. Meni babica pomeni ogromno, kajti vedno, ko imam težave, se lahko obrnem nanjo, ker zna prisluhniti. Ona je tista, ki me vedno posluša in na koncu doda svoje mnenje, ki mi večkrat pomaga pri odločitvi. 

Ko sem jo enkrat obiskala in se ji potožila, da se ne počutim dobro, mi je skuhala zdravilen čaj in dodala vitamin c. Moram priznati, da so njeni čaji resnično zdravilni, ker si vedno vzame čas, da me ob pitju čaja tudi posluša. Ker si želim, da bi babica ostala zdrava še veliko let, vsake toliko prinesem vitamin c v obliki sirupa in jo prosim, da ga spije. Sem pa vesela, ker tudi ona mene posluša in mi zaupa. 

Ohranjanje zdravja in vitamin c

Nespresso z mojo prijateljico

Nespresso z mojo prijateljico

Kako lepo je imeti prijatelje. Nekaj časa sem imela obdobje, ko nisem hodila na kavice. Prepričana sem bila, da je to samo poraba časa in denarja. Kar hitro sem ugotovila, da še kako pogrešam Nespresso kavico in klepet z mojo prijateljico. Ljudje smo družabna bitja in tega ne smemo pozabiti. Ne bodite doma sami, najdite si prijatelje, kajti spiti kavico z prijateljem in ne sam, je nekaj najlepšega. Tako sem poklicala prijateljico, če ima zjutraj pred službo čas, da spijeva Nespresso kavico. Bila je vesela mojega povabila in tisti dan sva se na kavici zmenile, da bi to lahko postal najin ritual pred službo. 

Tako sedaj hodim vsako jutro na Nesresso kavico z mojo prijateljico in moram reči, da sem postala bolj družabna in srečna. Skoraj ne bi mogel verjeti, da mi je ena Nespresso kavica spremenila življenje na boljše. Tako malo včasih potrebujemo za srečo in jaz sem potrebovala jutranji klepet z prijateljico. Še danes sem srečna, da sem jo tisti dan poklicala in da sva se odločile za ta najin ritual. Upam samo, da bo trajal leta in leta. 

Prijateljstvo je danes veliko vredno in prinese nam lahko veliko lepega. Zame je to bil velik prelom, ker sem drugače živela sama in sem bila osamljena, čeprav si tega nisem priznala. Sedaj imam ob Nespresso kavici vsako jutro družbo in tako so moja jutra postala najlepši čas dneva. Tako malo sem potrebovala. Če ste osamljeni, pokličite eno osebo in pojdite z njo na kavico, kajti to vam bo polepšalo dan. Verjemite veliko ljudi si želi družbe in vsi smo veseli, če nas nekdo povabi na Nesresso kavico. Človek, ki živi sam in ki lahko spije jutranjo kavico v družbi, mu to lahko polepša dan, teden, mesec in leto. Družite se in vaše življenje bo lepše. …

Markize so nam omogočile napraviti prijetno vzdušje na terasi

Nedolgo nazaj smo se doma odločili, da si bomo priskrbeli markize, ter si ustvarili malo sence pred hišo. To pa je bila zelo dobra ideja, saj smo imeli dolgo pred hišo, zunaj mizico, kjer smo se na vsake toliko časa malo družili.

Ker smo torej imeli takšen prostor, nas je med vročimi poletnimi dnevi zelo motilo sonce, saj je bilo ne samo vroče, temveč tudi moteče. Zato pa smo vedeli, da bo potrebno nekaj narediti, saj je med poletjem bilo praktično nemogoče uživati zunaj z družbo. Tako pa smo zasledili markize, katere pa so bile popolna rešitev, ki se bo lepo prilegala k naši hiši.

Ker imamo nekoliko bolj moderno hišo, po izgledu, bi se markize, ki so narejene iz raznih tkanin, zelo lepo podale k estetiki naše hiše, tako da bi še vedno ohranili tak moderen izgled. Med drugim pa so bile tudi zelo lahke za vzpostavitev, saj ni bilo potrebno preveč orodja oziroma znanja. Preprosto smo jih le pritrdili na steno in delo je bilo že praktično končano.

Markize so nam omogočile napraviti prijetno vzdušje na terasi

Tako so nam markize ustvarile prijetno vzdušje, saj smo se lahko spet družili zunaj za mizo, tudi ko je bilo peklensko sonce. Prav tako pa so narejene iz lahkega, tkaninastega materiala, kar ga naredi odličnega za poletno uporabo. Ko pa je dež ali pa postane zima, ter nam ta zunanji prostor več ne služi, lahko markize preprosto zložimo ali pa jih snamemo, ter pospravimo, dokler spet ne bo sezona za to.

Kar se pa tiče same cene, so bile markize cenovno dostopne, tako da ni šlo za zelo velik strošek, kar pa je tudi velika prednost. Ker naš prostor ni tako velik, kjer imamo terasico in mizo, nismo hoteli zapraviti preveč denarja, tako da so nam bile markize perfektne. Zato bi markize priporočal vsem, ki ste imeli isti problem, kot jaz.…