Hčerka si je omislila umetne trepalnice

Pred enim letom je odšla hčerka študirati v Ljubljano. Kljub temu, da pride skoraj vsak vikend domov, je hiša tako prazna brez nje. Je edinka in nama je obema z možem čudno ker jo ni doma. Vsak teden komaj čakava da pride težko pričakovani petek. Zadnje čase je postala prava mestna dama. Domov hodi zelo urejena, spremenila je stil oblačenja, skoraj je nerazpoznavna. Moram sicer priznati, da ji zelo pristoji stil oblačenja, ki si ga je izbrala. 

Prejšnji vikend je prišla domov in na njej je bilo nekaj drugače kot po navadi, vendar nisem ugotovila kaj. Vprašala sem jo, če si je pobarvala lase, če se je malo ostrigla ali je na sebi spremenila kaj drugega. Nasmehnila se je in povedala, da ima umetne trepalnice, zraven pa je trepnila z očmi. Pogledala sem malo bolje in videla, da ima res umetne trepalnice, sicer ne nekih zelo velikih in izstopajočih, ampak zelo lepe. Njene oči so bile tako lepo poudarjene, da nisem mogla verjeti, da nisem takoj ugotovila. 

Vprašala sem jo ali jo nič ne moti, ker ima dodatno težo na vekah, občutek imam, da bi mene umetne trepalnice zelo motile. Rekla je, da jo je motilo samo prve pol ure in  da se je potem zelo hitro navadila na njih. Zanimalo me je na kakšen način si umetne trepalnice namesti, pa mi je razložila, da si jih na veke prilepi s posebnim lepilom. Da ko ta postopek nekajkrat ponoviš, postane rutinski.

Hčerka si je omislila umetne trepalnice

Priznala sem hčerki, da si tudi sama že dolgo želim dolge in goste trepalnice, vendar nimam poguma, da bi kaj ukrenila v tej smeri. Ponudila se je, da mi jih prvič nalepi ona, ki je tega že vajena in da lahko to stori takoj, ker ji ima s sabo. Umaknili sva se v kopalnico in hčerka je namestila umetne trepalnice na moje veka. Bila sem presenečena in navdušena nad svojim izgledom v ogledalu, zato sem jo prosila, če me bo naučila, kako naj drugič to opravim sama.…

Dopust je res zelo pomemben časi za nas

Imamo 2 vrsti ljudi. So ljudje, ki konstantno razmišljajo o tem, kdaj bodo šli na dopust in kdaj lahko izkoristijo to priliko, da gredo na dopust. Potem pa imamo seveda tudi drugo vrsto ljudi, ki pa so deloholiki in enostavno ne najdejo časa za dopust. Dejstvo je, da dopust je res zelo pomemben in ga morajo koristiti čisto vsi. Seveda ni primerno, da se to preveč izkorišča na delovnem mestu, saj lahko potem to prinese veliko problemov. Dejstvo pa je, da ti seveda dopust pripada in ga lahko tudi izkoristiš takrat, ko želiš. Tvoja naloga je le da to javiš malo prej.

Dopust je res zelo pomemben časi za nas

Dopust je čas, ko ga lahko človek izkoristi za počitek. Počitek je res zelo pomemben, saj si mora telo in prav tako misli odpočiti. Moramo biti mentalno in fizično pripravljeni na ponovno delo po dopustu in seveda to lahko traja nekaj časa. En teden dopusta je lahko res idealen čas, da ga izkoristimo za počitek. V tem času lahko seveda kam gremo, lahko pa smo tudi doma ali pa kombiniramo oboje. Nekateri seveda vzamejo dopust, zato, da grejo nekam in da jih po cel teden ni doma. Drugi pa vzamejo dopust samo zato, da si lepo odpočijejo in da so doma na kavču. Obe varianti sta dobri dokler pridemo nazaj v službo polni energije oziroma da smo pripravljeni za delo. Če pridemo iz dopusta, res zelo utrujeni in si želimo, da bi bili še dlje časa na dopustu, potem vemo, da ta dopust nismo izkoristili pravilno in da bi morali ravnati malo drugače. Tudi to se seveda lahko zgodi in ravno zato je zelo pomembno, da nekako poznamo sami sebe in da vemo, kaj potrebujemo za to, da si naše telo odpočije. Jaz na primer res obožujem biti doma in takrat se res najbolj sprostil. Definitivno, pa mi tudi paše tu pa tam na iti na kakšen izlet ali na kakšen dopust nekam drugam. Vse je odvisno od letnega časa in od količine dopust.…