Hčerka si je omislila umetne trepalnice

Pred enim letom je odšla hčerka študirati v Ljubljano. Kljub temu, da pride skoraj vsak vikend domov, je hiša tako prazna brez nje. Je edinka in nama je obema z možem čudno ker jo ni doma. Vsak teden komaj čakava da pride težko pričakovani petek. Zadnje čase je postala prava mestna dama. Domov hodi zelo urejena, spremenila je stil oblačenja, skoraj je nerazpoznavna. Moram sicer priznati, da ji zelo pristoji stil oblačenja, ki si ga je izbrala. 

Prejšnji vikend je prišla domov in na njej je bilo nekaj drugače kot po navadi, vendar nisem ugotovila kaj. Vprašala sem jo, če si je pobarvala lase, če se je malo ostrigla ali je na sebi spremenila kaj drugega. Nasmehnila se je in povedala, da ima umetne trepalnice, zraven pa je trepnila z očmi. Pogledala sem malo bolje in videla, da ima res umetne trepalnice, sicer ne nekih zelo velikih in izstopajočih, ampak zelo lepe. Njene oči so bile tako lepo poudarjene, da nisem mogla verjeti, da nisem takoj ugotovila. 

Vprašala sem jo ali jo nič ne moti, ker ima dodatno težo na vekah, občutek imam, da bi mene umetne trepalnice zelo motile. Rekla je, da jo je motilo samo prve pol ure in  da se je potem zelo hitro navadila na njih. Zanimalo me je na kakšen način si umetne trepalnice namesti, pa mi je razložila, da si jih na veke prilepi s posebnim lepilom. Da ko ta postopek nekajkrat ponoviš, postane rutinski.

Hčerka si je omislila umetne trepalnice

Priznala sem hčerki, da si tudi sama že dolgo želim dolge in goste trepalnice, vendar nimam poguma, da bi kaj ukrenila v tej smeri. Ponudila se je, da mi jih prvič nalepi ona, ki je tega že vajena in da lahko to stori takoj, ker ji ima s sabo. Umaknili sva se v kopalnico in hčerka je namestila umetne trepalnice na moje veka. Bila sem presenečena in navdušena nad svojim izgledom v ogledalu, zato sem jo prosila, če me bo naučila, kako naj drugič to opravim sama.…

Dopust je res zelo pomemben časi za nas

Imamo 2 vrsti ljudi. So ljudje, ki konstantno razmišljajo o tem, kdaj bodo šli na dopust in kdaj lahko izkoristijo to priliko, da gredo na dopust. Potem pa imamo seveda tudi drugo vrsto ljudi, ki pa so deloholiki in enostavno ne najdejo časa za dopust. Dejstvo je, da dopust je res zelo pomemben in ga morajo koristiti čisto vsi. Seveda ni primerno, da se to preveč izkorišča na delovnem mestu, saj lahko potem to prinese veliko problemov. Dejstvo pa je, da ti seveda dopust pripada in ga lahko tudi izkoristiš takrat, ko želiš. Tvoja naloga je le da to javiš malo prej.

Dopust je res zelo pomemben časi za nas

Dopust je čas, ko ga lahko človek izkoristi za počitek. Počitek je res zelo pomemben, saj si mora telo in prav tako misli odpočiti. Moramo biti mentalno in fizično pripravljeni na ponovno delo po dopustu in seveda to lahko traja nekaj časa. En teden dopusta je lahko res idealen čas, da ga izkoristimo za počitek. V tem času lahko seveda kam gremo, lahko pa smo tudi doma ali pa kombiniramo oboje. Nekateri seveda vzamejo dopust, zato, da grejo nekam in da jih po cel teden ni doma. Drugi pa vzamejo dopust samo zato, da si lepo odpočijejo in da so doma na kavču. Obe varianti sta dobri dokler pridemo nazaj v službo polni energije oziroma da smo pripravljeni za delo. Če pridemo iz dopusta, res zelo utrujeni in si želimo, da bi bili še dlje časa na dopustu, potem vemo, da ta dopust nismo izkoristili pravilno in da bi morali ravnati malo drugače. Tudi to se seveda lahko zgodi in ravno zato je zelo pomembno, da nekako poznamo sami sebe in da vemo, kaj potrebujemo za to, da si naše telo odpočije. Jaz na primer res obožujem biti doma in takrat se res najbolj sprostil. Definitivno, pa mi tudi paše tu pa tam na iti na kakšen izlet ali na kakšen dopust nekam drugam. Vse je odvisno od letnega časa in od količine dopust.…

Putika je definitivno nekaj, kar si nihče ne želi

Nekaj časa nazaj sem obiskala svojo babico, ki je že dolgo časa ni videla. Ko sem prišla k njej sem videla, da je ležala na kavču in je imela nogo dvignjeno. Pod nogo je imela vzglavnik ona pa je lepo počivala. Seveda sem jo morala takoj vprašati, če se je karkoli zgodilo. Rekla mi je da se ni nič zgodilo, ampak da je za vse to vzrok putika. Nekako sem jo razumela, saj sem vedela, kaj putika je, ker jo je imela tudi moja druga babica. Nekako sem vedela, kaj je potrebno delati v primeru, če imaš putiko.

Bolečina načeloma izgine po nekaj dneh, a tiste dni, ko je bolečina prisotna, je seveda zelo pomembno, da oseba počiva, hkrati pa je tudi zelo pomembno, da pije zelo veliko tekočine. Putika je za mojo babico bilo nekaj res zelo novega in tudi sama si je zelo veliko prebrala na spletu. Rekla je da definitivno ne želi živeti s tem in da bo poskusila ta problem rešiti. Jaz je definitivno privoščim, da ta problem reši, saj vem, da ni lahko. Če imaš putiko, ker sem videla, kako je bilo moji drugi babici, saj je ona res trpela. Putika je na žalost zadeva, ki se lahko pripeti čisto vsakemu in zelo pomembno je, da poskrbimo za svoje zdravje. Drugače ta bolečina res nikoli ne bo šla stran.

Počitek je tukaj nekako glavni del samega okrevanja in pa seveda pitje tekočine. Putika je nekaj, s čemer se je potrebno najprej sprijazniti in seveda ugotoviti, kako to deluje, potem pa lahko tudi povprašamo zdravnika za kak nasvet oziroma za neko zdravljenje. Zdravnik je v tem primeru naš najboljši prijatelj, saj nam lahko pove, kako se lotiti tega problema in kaj je potrebno narediti. Včasih internet ne ve vsega in se je težko informirati preko spleta. Ravno, zato je zelo pomembno ta zdravnika pokličemo, če pride do kakršne koli bolečine, saj putika je definitivno nekaj, kar lahko kontroliramo.

Putika je definitivno nekaj, kar si nihče ne želi

Barva za obrvi precej olajša jutranjo rutino

Dandanes se zelo veliko žensk zjutraj liči. To je nekaj, kar je za marsikatero žensko neka jutranja rutina in se na to tudi navadila. Dejstvo pa je, da je to zadeva, ki seveda vzame zelo veliko časa. Ravno zato pridejo stvari, kot je na primer barva za obrvi res zelo prav. Barva za obrvi lahko ženski prihrani zelo veliko časa v jutranji rutini, da ne porabi toliko časa za obrvi.

Barva za obrvi je nekaj, kar lahko drži na obrveh kar nekaj časa. Uporabimo jo lahko enostavno po tuširanju. Lepo nanesemo barvo na obrvi počakamo nekaj časa in potem seveda to speremo dol in obrvi so takoj bolj polne. Ta barva potem obstane na obrveh tudi po nekaj tednov. Ravno, zato je to zelo dobra stvar za nas, še posebej, če zjutraj porabimo zelo veliko časa za ličenje.

Barva za obrvi precej olajša jutranjo rutino

Barva za obrvi je tudi nekaj, kar je cenovno res zelo ugodno. To si lahko privošči praktično vsaka ženska in seveda lahko uporablja kar nekaj časa. En produkt lahko zdrži res dolgo časa. Glede na to, da imamo lahko barvo na obrveh po več tednov. Ravno, zato je to produkt, ki se res splača. Gre tudi za produkt, ki ga seveda zelo veliko žensk uporablja in vedo, da jim to prihrani zelo veliko časa v jutranji rutini.

Barva za obrvi je definitivno nekaj, kar sem tudi sama preizkusila in mi je bilo zelo všeč. To se splača ženskam, ki se res redno ličijo in želijo izgledati zelo dobro vsako jutro. Jaz se načeloma ne ličim vsak dan in ravno zato tega produkta ne potrebujem. Sem ga pa vseeno želela preizkusiti in to sem tudi naredila. Ko sem ga preizkusila, me je ta zelo presenetil in bila sem zelo vesela, da sem imela to priložnost produkt preizkusiti. Je res dober produkt, ki bi ga predlagala čisto vsaki ženski, ki bi me vprašala za nasvet, hkrati pa je to lahko tudi zelo lepo rojstnodnevno darilo.…

Team building za podjetja je lahko nekaj res zelo zabavnega

Nekaj časa nazaj smo v podjetju imeli res zelo veliko stresnih situacij. Ko se je vse to skupaj končalo, smo bili enostavno vsi utrujeni. Noben od nas nekako ni želel iti na dopust, saj smo ga hoteli prihraniti za kakšen boljši trenutek, a hkrati smo bili res izmučeni in nismo vedeli, kaj narediti. Šef se je odločil, da bomo imeli nek zabaven team building za podjetja za podjetja. Team building za podjetja za podjetja je definitivno nekaj, na kar jaz ne bi pomislila, a hkrati je rekel, da bo to vse skupaj zabavno in zato sem začela malo bolj poslušati.

Team building za podjetja je lahko nekaj res zelo zabavnega

Šef se je odločil, da bo team building za podjetja za podjetja pri nas potekal tako, da bomo šli na bowling. Bowling je definitivno nekaj, kar že zelo dolgo časa nisem igrala in ravno zato sem se tega Team building za podjetja za podjetja res veselila. Lepo so odločeni enkrat sredi tedna, da bomo šli na bowling in tako smo se tudi tisti dan odpravili. Tisti dan smo vsi res močno uživali in bili smo presenečeni, da nam lahko en tak dan povrne vso energijo, ki smo jo izgubili v tistem obdobju stresa. Šef je bil zelo vesel, ko je videl nasmehe na naših obrazih in ko je ugotovil, da je team building za podjetja za podjetja pri nas uspel. Seveda smo bili tudi mi zelo veseli in ponosni na našega šefa, da si je izmislil nekaj tako dobrega.

Rekli smo mu da bi to morali večkrat ponoviti, saj nam bi tako prineslo še dodatne energije za stresne situacije, ki bodo prišle v naprej. Šef se je takoj strinjal s to idejo in seveda smo se odločili, da bomo team building za podjetja za podjetja imeli večkrat na leto. S tem smo se vsi strinjali in z odločitvijo smo bili res zelo zadovoljni. To je definitivno nekaj, kar bi moralo imeti čisto vsako podjetje. Mi smo začeli malo pozno, a smo vsi zelo veseli, da smo sploh začeli s tem.…

Zakaj je dobro obiskati bars terapijo?

Prijateljica mi je za rojstni dan podarila bars terapijo. Ko sem na darilnem bonu prebrala besedo bars, moram priznati, da nisem vedela, kaj to pomeni. Previdno sem jo vprašala, kaj pomeni bars terapija in ona mi je vse lepo razložila. Namreč bila je navdušena nad to tehniko in sama pravi, da ji je spremenilo življenje. Čeprav sama nisem čutila potrebe po tej terapiji, sem seveda bila vljudna do prijateljice in ji obljubila, da bom šla na terapijo. 

Takoj, ko sem prišla domov, pa sem šla na splet, da si preberem, kaj bars terapija je. Moram reči, da sem bila pozitivno presenečena, zakaj vse je dobra in zdravilna.

Zakaj je dobro obiskati bars terapijo?

Pa si poglejmo, na kaj vam lahko bars terapija vpliva:

  • na zadovoljstvo,
  • na nespečnost, slabo spanje,
  • depresijo, 
  • na več energije,
  • več kreativnosti,
  • vpliva na lepše odnose,
  • na stres,
  • počutiš se svobodnega,
  • na lajšanje telesne bolečine. 

Ko sem vse to prebrala, sem si mislila, da se tukaj najde skoraj vsak. Sama sem prišla do spoznanja, da bi bilo dobro zame, da grem na bars terapijo zaradi določenih strahov. Tako sem poklicala na napisano telefonsko številko, ki je bila na bonu in se naročila. Oglasil se je prijazni glas in že po pogovoru sem spoznala, kako dobrodošla sem. 

Tako sem šla na bars terapijo in spoznala, da je to nekaj fantastičnega. Kako se lahko človek sprosti in preko bars terapije reši določene težave, nisem mogla verjeti. Občutek je res lep in prepričana sem, da bom na bars terapijo hodila redno, kajti še kako prav pride v teh stresnih časih. Meni pa bo skušala rešiti določene strahove, ki jih nosim v sebi že od otroštva. Sigurno je nekje izvor in tega bi rada našla. Kajti prepričana sem, da ko bom našla vzrok, bodo moji strahovi izginili. In bars terapija je pravi naslov, da lahko rešim to mojo težavo in jo tudi bom. …

Svoje kompresijske nogavice sem uporabljala za krčne žile

Imela sem močne krčne žile, ki so mi oteževale hojo. Noge so me tako bolele, da sem uporabljala kompresijske nogavice, da so mi lajšale bolečine. Svojo bolezen sem podedovala po mami. Tudi ona je imela krčne žile. V tistih časih še kompresijske nogavice niso bile v prodaji. Ona si je povijala noge z elastičnim povojem. Danes sicer obstajajo že razne opreacije, vendar se še nisem odločila za njo.

Moja prijateljica, ki je že nekoliko starejša, je šla na odstranitev krčnih žil. Njene noge so bile precej časa čisto modre barve. Tudi bolele so jo in je morala nekaj časa pazljivo počivat. Jaz si tega trenutno tega ne morem privoščiti, ker opravjam službo. Trenutno imamo reorganizacijo in je potrebno biti ves čas na delu, da to speljemo. Moje delo zahteva tudi veliko stoječega položaja na miru. Pri tem noge precej trpijo. Zato so mi kompresijske nogavice zelo pomagale tudi pri delu v službi. Prebrala sem si tudi, kako je potrebno pravilno ravnati z njimi oziroma jih pravilno oprati, da ne izgubijo svoje funkcije.

Na trgu je veliko ponudbe in veliko različnih proizvajalcev, ki proizvajajo različne kompresijske nogavice. Te se razlikujejo predvsem v velikosti, dolžini in jakosti. Moja sestrična, ki si je opekla noge je morala po končanem zdravljenju uporabljati drugačne nogavice. Te kompresijske nogavice so bile veliko bolj blage oziroma so manj stisnile. Nositi jih je morala zato, da ji ne bi nastale brazgotine na nogah.

Svoje kompresijske nogavice sem uporabljala za krčne žile

Danes ima noge popolnoma zdrave. Tudi nobene brazgotine ji niso zrasle. Seveda je zraven uporabljaja tudi različne vrste negovalnih krem. Med njimi tudi kremo, ki jih uporabljajo za lepotne operacije, da se koža ne brazgotini. Pri meni je danes stanje veliko boljše, kot je bilo pred tremi meseci. Krčne žile so manjše in noge me manj bolijo. To so mi pomagale kompresijske nogavice, ki so bile daljše, nekoliko čez koleno. Sedaj lažje opravljam svoje delo.…

Ohranjanje zdravja in vitamin c

Ko govorimo o zdravju, se še kako zavedamo, kaj vse vpliva na naše zdravje. Zavedamo se tudi, da vitamin c poskrbi za dvig imunskega sistema in kadarkoli se počutimo bolj slabotne ali imamo občutek, da se nas loteva prehlad je vitamin c dobra izbira, ker bo poskrbel za naš imunski sistem. Sama skrbim za babico in lahko rečem, da je naša babica glede prehrane zelo pridna. Je ena tistih babic, ki se dobro zaveda, da je domača hrana najboljša izbira. Pri njej hitro naletiš na težavo, če bi ji želel ponuditi prehranske dodatke, ker se jim upira. Ona vedno najde rešitev v hrani, kadarkoli ji zdravje ponagaja. 

Nekaj časa nazaj, pa sem videla, da je bolj slabotna in sem ji seveda svetovala, da bi lahko začela jemati vitamin c v obliki kapsule. Seveda se ni strinjala, potem pa sem ji predlagala sirup. No, pa je bila dobra rešitev zanjo. Tako je naredila kuro z vitaminom c in sedaj je spet polna energije. Verjetno je imela oslabljen imunski sistem in ker je redno jemala vitamin c se je njeno zdravje popravilo. Meni babica pomeni ogromno, kajti vedno, ko imam težave, se lahko obrnem nanjo, ker zna prisluhniti. Ona je tista, ki me vedno posluša in na koncu doda svoje mnenje, ki mi večkrat pomaga pri odločitvi. 

Ko sem jo enkrat obiskala in se ji potožila, da se ne počutim dobro, mi je skuhala zdravilen čaj in dodala vitamin c. Moram priznati, da so njeni čaji resnično zdravilni, ker si vedno vzame čas, da me ob pitju čaja tudi posluša. Ker si želim, da bi babica ostala zdrava še veliko let, vsake toliko prinesem vitamin c v obliki sirupa in jo prosim, da ga spije. Sem pa vesela, ker tudi ona mene posluša in mi zaupa. 

Ohranjanje zdravja in vitamin c

Nespresso z mojo prijateljico

Nespresso z mojo prijateljico

Kako lepo je imeti prijatelje. Nekaj časa sem imela obdobje, ko nisem hodila na kavice. Prepričana sem bila, da je to samo poraba časa in denarja. Kar hitro sem ugotovila, da še kako pogrešam Nespresso kavico in klepet z mojo prijateljico. Ljudje smo družabna bitja in tega ne smemo pozabiti. Ne bodite doma sami, najdite si prijatelje, kajti spiti kavico z prijateljem in ne sam, je nekaj najlepšega. Tako sem poklicala prijateljico, če ima zjutraj pred službo čas, da spijeva Nespresso kavico. Bila je vesela mojega povabila in tisti dan sva se na kavici zmenile, da bi to lahko postal najin ritual pred službo. 

Tako sedaj hodim vsako jutro na Nesresso kavico z mojo prijateljico in moram reči, da sem postala bolj družabna in srečna. Skoraj ne bi mogel verjeti, da mi je ena Nespresso kavica spremenila življenje na boljše. Tako malo včasih potrebujemo za srečo in jaz sem potrebovala jutranji klepet z prijateljico. Še danes sem srečna, da sem jo tisti dan poklicala in da sva se odločile za ta najin ritual. Upam samo, da bo trajal leta in leta. 

Prijateljstvo je danes veliko vredno in prinese nam lahko veliko lepega. Zame je to bil velik prelom, ker sem drugače živela sama in sem bila osamljena, čeprav si tega nisem priznala. Sedaj imam ob Nespresso kavici vsako jutro družbo in tako so moja jutra postala najlepši čas dneva. Tako malo sem potrebovala. Če ste osamljeni, pokličite eno osebo in pojdite z njo na kavico, kajti to vam bo polepšalo dan. Verjemite veliko ljudi si želi družbe in vsi smo veseli, če nas nekdo povabi na Nesresso kavico. Človek, ki živi sam in ki lahko spije jutranjo kavico v družbi, mu to lahko polepša dan, teden, mesec in leto. Družite se in vaše življenje bo lepše. …

Markize so nam omogočile napraviti prijetno vzdušje na terasi

Nedolgo nazaj smo se doma odločili, da si bomo priskrbeli markize, ter si ustvarili malo sence pred hišo. To pa je bila zelo dobra ideja, saj smo imeli dolgo pred hišo, zunaj mizico, kjer smo se na vsake toliko časa malo družili.

Ker smo torej imeli takšen prostor, nas je med vročimi poletnimi dnevi zelo motilo sonce, saj je bilo ne samo vroče, temveč tudi moteče. Zato pa smo vedeli, da bo potrebno nekaj narediti, saj je med poletjem bilo praktično nemogoče uživati zunaj z družbo. Tako pa smo zasledili markize, katere pa so bile popolna rešitev, ki se bo lepo prilegala k naši hiši.

Ker imamo nekoliko bolj moderno hišo, po izgledu, bi se markize, ki so narejene iz raznih tkanin, zelo lepo podale k estetiki naše hiše, tako da bi še vedno ohranili tak moderen izgled. Med drugim pa so bile tudi zelo lahke za vzpostavitev, saj ni bilo potrebno preveč orodja oziroma znanja. Preprosto smo jih le pritrdili na steno in delo je bilo že praktično končano.

Markize so nam omogočile napraviti prijetno vzdušje na terasi

Tako so nam markize ustvarile prijetno vzdušje, saj smo se lahko spet družili zunaj za mizo, tudi ko je bilo peklensko sonce. Prav tako pa so narejene iz lahkega, tkaninastega materiala, kar ga naredi odličnega za poletno uporabo. Ko pa je dež ali pa postane zima, ter nam ta zunanji prostor več ne služi, lahko markize preprosto zložimo ali pa jih snamemo, ter pospravimo, dokler spet ne bo sezona za to.

Kar se pa tiče same cene, so bile markize cenovno dostopne, tako da ni šlo za zelo velik strošek, kar pa je tudi velika prednost. Ker naš prostor ni tako velik, kjer imamo terasico in mizo, nismo hoteli zapraviti preveč denarja, tako da so nam bile markize perfektne. Zato bi markize priporočal vsem, ki ste imeli isti problem, kot jaz.…