Svoje kompresijske nogavice sem uporabljala za krčne žile

Imela sem močne krčne žile, ki so mi oteževale hojo. Noge so me tako bolele, da sem uporabljala kompresijske nogavice, da so mi lajšale bolečine. Svojo bolezen sem podedovala po mami. Tudi ona je imela krčne žile. V tistih časih še kompresijske nogavice niso bile v prodaji. Ona si je povijala noge z elastičnim povojem. Danes sicer obstajajo že razne opreacije, vendar se še nisem odločila za njo.

Moja prijateljica, ki je že nekoliko starejša, je šla na odstranitev krčnih žil. Njene noge so bile precej časa čisto modre barve. Tudi bolele so jo in je morala nekaj časa pazljivo počivat. Jaz si tega trenutno tega ne morem privoščiti, ker opravjam službo. Trenutno imamo reorganizacijo in je potrebno biti ves čas na delu, da to speljemo. Moje delo zahteva tudi veliko stoječega položaja na miru. Pri tem noge precej trpijo. Zato so mi kompresijske nogavice zelo pomagale tudi pri delu v službi. Prebrala sem si tudi, kako je potrebno pravilno ravnati z njimi oziroma jih pravilno oprati, da ne izgubijo svoje funkcije.

Na trgu je veliko ponudbe in veliko različnih proizvajalcev, ki proizvajajo različne kompresijske nogavice. Te se razlikujejo predvsem v velikosti, dolžini in jakosti. Moja sestrična, ki si je opekla noge je morala po končanem zdravljenju uporabljati drugačne nogavice. Te kompresijske nogavice so bile veliko bolj blage oziroma so manj stisnile. Nositi jih je morala zato, da ji ne bi nastale brazgotine na nogah.

Svoje kompresijske nogavice sem uporabljala za krčne žile

Danes ima noge popolnoma zdrave. Tudi nobene brazgotine ji niso zrasle. Seveda je zraven uporabljaja tudi različne vrste negovalnih krem. Med njimi tudi kremo, ki jih uporabljajo za lepotne operacije, da se koža ne brazgotini. Pri meni je danes stanje veliko boljše, kot je bilo pred tremi meseci. Krčne žile so manjše in noge me manj bolijo. To so mi pomagale kompresijske nogavice, ki so bile daljše, nekoliko čez koleno. Sedaj lažje opravljam svoje delo.