Za vaš dom in ustrezno uravnavanje s sočno svetlobo, so lamelne zavese odlična izbira

Da preprečimo vdor sončne svetlobe in bleščanje v prekomerni intenziteti se lahko poslužimo senčnih zaves imenovane tudi lamelne zavese. To so okensko oblikovanje zavese, ki se sestojijo iz vzporednih vodoravnih trakov. Te lamele oziroma trakovi so običajno izdelani iz različnih materialov, v večini iz aluminija, lahko pa tudi iz tkanine ali polivinilklorida. Lamelne zavese nam omogočajo enostavno nadzorovanje svetlobe. Lahko pa nam nudijo zasebnosti v prostoru.

Korigiramo oziroma lamele nastavljamo s pomočjo vrtljivega mehanizma, ki ga lahko prilagajamo sami. Lahko jih obračamo navzgor ali navzdol pod različnim kotom, odvisno kako so lamele postavljene. To nam omogoča nadzor, kolikokšno količino svetlobe želimo imeti v prostoru. Lamele se lahko premikajo tudi vzdolž navpične sledi. To funkcijo uporabljamo predvsem za odpiranje in zapiranje zaves kadar želimo neko raven zasebnosti. Proizvajalci sledijo modnim trendom in novim smernicam, tako najdemo na trgu lamelne zavese različnih barv, oblik, modelov, vzorcev in tudi izdelavo iz različnega materiala.

Za vaš dom in ustrezno uravnavanje s sočno svetlobo, so lamelne zavese odlična izbira

Omogočajo nam preprosto vzdrževanje, z vodo in blagim čistilom ali pa čiščenje s pihalniki. Izbiramo lahko med različnimi slogi, ki se prilagajajo našemu prostoru, našim željam in arhitekturi stanovanja. Poleg nadzora nad svetlobo in morebitno zasebnostjo, nam lahko lamelne zavese zmanjšujejo tudi bleščanje: Delujejo tako, da lahko usmerjajo svetlobo stran od zaslona televizorja ali računalnika. Lahko nam pomagajo pri regulaciji temperature v prostoru, predvsem v vročih poletnih mesecih, ko sonce sije direktno na naša okna. S tem, ko zapremo lamele, onemogočimo prehod sončne svetlobe in tako preprečimo pregrevanje prostora ob močnem soncu.

Vse več podjetij se za pisarne odloča, da namestijo na okna lamelne zavese, tako z vidika svetlobe kot zasebnosti. So zelo praktične za nameščanje, prilagodljive v raznih dimenzijah in se enostavno vzdržujejo.  Pogosto se uporabljajo v  svetlih barvah v pisarnah in poslovnih prostorih. Namestitev lamel spada med zelo praktično in prilagodljivo rešitev za okensko oblikovanje.